mandag 1. mars 2010

Materialbibliotek

I likhet med Ragnhild tror jeg at jeg vil kategorisere materialprøvene i tre, tekstil og papir. I første omgang samler jeg materialprøvene i samme boks, men etterhvert trenger jeg kanskje en boks til hver kategori.

På fakta-arket bak på prøven bør det vel stå hva materialet er laget av og hvordan det er framstilt. Jeg er litt usikker på om jeg vil ha med bruksområde, da dette kan gjøre at elevene ser mer begrensningene enn mulighetene. Ofte ser jo elevene muligheter jeg ikke har tenkt på engang. Samtidig er det jo med på å gi nyttig kunnskap om materialet..hm..

Formatet på prøven kan være 12x12 cm, da får jeg plass til to rader i boksen eller blir det en for liten prøve til at elevene får et godt nok inntrykk av materialet?

Har i tankene funnet plass til boksen i formingsavdelinga på skolen, dette blir en artig og meningsfull oppgave!!

Mulig at denne boksen er litt for "ferdig-laga"? Men i utgangspunktet ser jeg for meg at denne kan brukes.

4 kommentarer:

  1. Jeg er kommet fram til 14x14cm og 4sorte cd bokser kjøpt hos Nille. Delt inn for tre, tekstil,plast og papir. Vil ha såpass størrelse så elevene skal ha sjans til å se og føle. Artig oppgave. Vet ikke helt hva som skal stå bakpå ennå.

    SvarSlett
  2. Fint du er i gang med tenkeprosessen Randi! Og fint at de er i dialog med kvarandre om oppgåva.

    SvarSlett
  3. Jeg også har kommet frem til 14x14cm. Tror nok det er lurt å kategorisere materialprøvene. Hva har du kommet frem til opplysninger å ha bak på prøvene? Jeg vet ikke om det er behov for så veldig mange opplysninger. Jeg tenker "Hva materialprøven består av" Hvor en får tak i den" "Hvis en har bearbeidet materialprøven, så kanskje er det lurt å føre på fremgangsmåte"?

    SvarSlett
  4. Hei :) Fin eske. God ide å kategorisere. Jeg er enig i at en ikke trenger å ha bruksområdet med på lappen. Hva lappen er laget av, hvor en kan få tak i materialet og bearbeidingen av materiallappen bør stå på baksiden. Er ikke det nok informasjon?

    SvarSlett